Achtergrond

Wist je dat…?

Wist je dat politici heel handig zijn geworden in het laten verdwijnen van hun digitale verleden..? Jawel, want zodra ze zeggen:”ik heb daar geen actieve herinnering aan” zouden handige jongens (èn meisjes) op internet het een en ander kunnen traceren waardoor het liegen wel iets bemoeilijkt wordt.

Neem nu ‘onze’ Remco Dijkstra, hèt VVD-kopstuk als het gaat om dossiers waar een grote ‘L’ op past, nl: Luchtvaart en Liegen. Een combinatie die wij de laatste jaren steeds vaker tegen komen. Wanneer iemand iets tegen de luchtvaart in brengt op Twitter, is Remco er als de kippen bij om het te ontkrachten of te ontkennen. Bekende uitspraken van hem zijn o.a. “…de uitstoot van vliegtuigen valt wel mee…”.

Al is de delete-knop van Twitter nòg zo snel, internet achterhaalt haar wel…

Zoals wij ook al hebben weten te achterhalen waar web- en teletekstpagina’s van o.a. NOS en KLM blijven wanneer deze worden verwijderd, omdat de informatie die daarop te lezen staat tòch niet helemaal handig is voor het door duwen van snode plannetjes om de luchtvaart alleen maar te laten groeien, zo zijn wij er óók achter gekomen waar de verwijderde tweets van o.a. Remco Dijkstra blijven (dankzij die handige jongens en meisjes).

NOS past berichtgeving aan

Saillant detail; op het moment van schrijven, is te zien dat Remco heel vroeg is opgestaan (05:00u) om verder te gaan met het verwijderen van zijn tweets. Door dat tijdstip is het op z’n zachts ‘vreemd’ te noemen.

Bekijk hier een bloemlezing van al zijn verwijderde tweets. Zoek (ctrl-f) op termen als ‘luchtvaart’ en ‘lelystad airport’ en stel jezelf de vraag waaròm deze tweets op de verwijderde lijst staan.

Blijft toch interessant medium, dat internet…