MEE DOEN IS NU NODIG!

WANT WIST JE DAT…

…er met grote regelmaat defensie-toestellen van Nederland, Duitsland, Denemarken en Noorwegen boven Drenthe oefenen?

…zélfs al bóven Assen flink veel herrie en giftige uitstoot komt als de aanvliegroutes vanuit het noorden naar Lelystad Airport gebruikt gaan worden?

…de nederlandse overheid schermt met het denkbeeld dat vliegtuigen die boven 3000ft vliegen geen gevaar voor de volksgezondheid opleveren?

…dat 3000ft ‘slechts’ 1,8km is en dus de afstand is waarop straks vliegtuigen over ons hoofd scheren?

…de uitstoot van een vliegtuig dat boven de 3000ft over vliegt nét zo giftig is als dat van een vliegtuig dat nóg lager over vliegt?

…alle luchthavens in Nederland zonder de jaarlijkse miljoenen-subsidies (ons belastinggeld) zwaar verlies lijden?

…Eelde Airport en Lelystad Airport de koplopers zijn in het opsleurpen van jaarlijkse miljoenen-subsidies en dat terwijl Lelystad nog niet eens opengesteld is?

…in gebieden waar veel vliegtuigen laag over vliegen méér mensen overlijden aan kanker en hartfalen?

…de Nederlandse regering al langer het plan heeft om de rust en schone lucht boven Drenthe op te geven voor winstgevende oefenvluchten van de defensie van andere landen?

…de nederlandse regering met grote regelmaat belangrijke dossiers weg houdt van de leden van de Tweede Kamer terwijl zij op basis van deze gegevens een overwogen beslissing moeten nemen?

…dat de hersenontwikkeling van jonge kinderen ernstige schade op loopt of zelfs stopt?

…dit binnenkort de dagelijkse realiteit gaat worden als de regering de Luchtruimherziening én de openstelling van Lelystad Airport er door heen drukt?


DIT IS WAT JIJ KUNT DOEN!

Je kunt je aansluiten bij Stichting ‘Drenthe Blijft Stil’ en actief lid worden want op dit moment bestaat onze stichting uit een zeer klein aantal, actieve Drentenaren die verspreid over de hele provincie wonen en vinden dat de luchtvaartplannen niet goed zijn voor de toekomst van een groen en gezond Drenthe.

Het vinden van de ‘gaten’ in de overheidsrapporten is heel veel werk voor dit kleine aantal actieve leden en hebben wij hard actieve leden nodig die zich willen inzetten om te voorkomen dat Drenthe straks één groot ‘Haarlemmermeerpolder‘ lijkt.

Jij kunt méér doen dan je denkt!

Actief deelnemen!

Heb je tijd om je in de dossiers te verdiepen en zie je kansen en mogelijkheden? Sluit je dán bij ons aan als actief lid en help mee om te voorkomen dat Drenthe één groot vliegveld wordt.

Aanmelden? klik hier

Ondersteuner worden!

Heb je een wat vollere agenda maar wil je tóch actief bijdragen aan de dossiers waarmee wij bezig zijn? Dan kun je ons ondersteunen door mee te lezen en ons te helpen reageren op de landelijke en lokale politiek.

Aanmelden? klik hier

Doneren helpt ook!

Heb je helemaal geen tijd of zijn de dossiers je te groot dan kun je ons altijd ondersteunen door donateur te worden. Met een periodieke of éénmalige gift steun je ons onbetaalde werk én het is fiscaal aantrekkelijk.

Donatie doen? klik hier

KOM UIT JE STOEL EN MELD JE AAN!

Denk niet dat je toch niets kunt doen
want je kunt veel meer dan je zelf denkt..

Wij lezen de rapporten van het ministerie grondig na, checken de feiten en benaderen wetenschappers om de uitkomsten te laten toetsen. Wij schrijven brieven aan gemeenten, provincie en ministerie. Wij overleggen met natuur- en andere belangenverenigingen. Wij praten met bewoners en ondernemers in de provincie. Wij flyeren huis-aan-huis. Wij schrijven persberichten aan diverse kranten en benaderen (lokale) radio en TV. Wij lichten gemeenten, scholen en bewoners voor.

Kortom; ook JIJ kunt écht wel iets doen bij ‘Drenthe Blijft Stil’.

Sowieso kun je ervoor kiezen om een keer niet op een vliegvakantie te gaan en de trein te kiezen.
Dan ontdek je ook nog eens wat onderweg!

“Zegt het voort..!!”

Informeer vrienden, buren, collega’s en dorpsgenoten.

Informeer zo veel mogelijk mensen!!

De inwoners van Drenthe móéten zich bewust gaan worden van de enorme negatieve impact die de concept-luchtruimherziening voor onze prachtige groene en stille provincie én ons aller leef- en woongenot gaat betekenen.