Politiek

Belevingsvlucht vandaag volgen

Voor wie de Voor wie de belevingsvlucht vandaag goed wil volgen, treft u hierbij het tijdschema èn vluchtschema van segment 6 (Drenthe, Friesland en Groningen) aan. Dit laatste bestand is 6.9Mb groot dus wellicht kan het zijn dat sommige providers dit bestand niet door laten. In dat geval kunt u de kaarten downloaden via: https://www.belevingsvlucht.nl/documenten/default.aspx#folder=1027764

Het vluchtnummer is HV051 (callsign TRA51), het registratienummer is PH-HXL. Op de website van Flightradar24 de vlucht ‘real time’ volgen via internet (hiervan is tevens een app te downloaden voor zowel Android als AppleOS).
Via de website https://www.belevingsvlucht.nl/ zullen de meetgegevens real-time te volgen zijn.

Daarnaast wijzen wij u graag nogmaals op de mogelijkheid om een goed gecalibreerde decibel meet-app op uw gsm te kunnen downloaden via: https://mosart.eu/belevingsvlucht.html  (beschikbaar voor zowel Android als AppleOS)
De screen-shots hiervan zien wij graag in onze mailbox vergezeld van de locatie waar u stond, de tijd waarop u uw waarneming deed en wat u van de vlucht vindt.

Op de website van het ministerie wordt gezegd:”…Het doel is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een representatief vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren…”.
Blijft u indachtig dat één enkel vliegtuig geen enkel realistisch beeld geeft van wat straks 50 vliegtuigen per dag (+/- 45.000 vliegbewegingen en wellicht in de toekomst nòg meer!) daadwerkelijk voor uw rust, gezondheid en leefgenot betekenen.