Politiek

Belevingsvlucht

Woensdag 14 maart vond het voor-overleg plaats met diverse afgevaardigden van de diverse actiecomitees tegen de komst van vliegveld Lelystad en het ministerie (IenM). Er werd veel gevraagd en net zoveel verteld al blijven de standpunten tegenstrijdig.

Er is een regie-groep georganiseerd die alle randvoorwaarden voor deze belevingsvlucht samen met het ministerie gaat bespreken. Iedere provincie heeft 1 ingezetene en voor de provincie Drenthe is dit Marc Huiberts van het actiecomite “Drenthe Blijft Stil”. Dit is allemaal onbezoldigd werk terwijl de ambtenaren gewoon betaald krijgen voor de tijd die zij erin stoppen.

Op deze website houden wij u op de hoogte van wanneer deze belevingsvlucht zal plaatsvinden en vooral ook waar. Tegelijkertijd beseffen wij ons zeer goed dat je een lekkende kraan niet kunt vergelijken met 1 druppel die eruit valt op het moment dat je hem dicht draait. Echter is geen belevingsvlucht altijd minder informatie dan wèl een vlucht. Wij zullen er strak op toe zien dat aan alle denkbare voorwaarden voldaan wordt vòòrdat het toestel van de grond komt. Een voorwaarde zal zijn dat het ook daadwerkelijk een type toestel zal zijn dat zal gaan vliegen op Lelystad. Echter beginnen wij al met een achterstand omdat er niet daadwerkelijk vanaf Lelystad opgestegen kan worden omdat dit vliegveld (gelukkig!) nog niet geopend is.

Het besluit tot opening is 1 jaar uitgesteld. De bouw van de luchthaven vindt (helaas) al volop plaats echter niets is nog zeker. Typerend voor de overheid om een groot voorschot te nemen op alle bevindingen die nog naar buiten moeten komen. Het kan nog steeds zó maar gebeuren dat het vliegveld nooit geopend wordt. Er moeten nog zoveel haken en ogen uit de wereld geholpen worden (vlieghoogten en routes, wachtgebieden…).

Kortom; Drenthe wordt wakker, het is nog NIET te laat.