Politiek

Beloning voor zuinig vliegen op Lelystad Airport

Lelystad Airport wil luchtvaartmaatschappijen belonen als ze stille en zuinige toestellen gebruiken. Dat vertaalt zich in een korting op de tarieven, kondigt directeur Hanne Buis aan.

Dat meldt ze in de Lelystad Airportkrant, een informatieblad over de uitbreiding van het vliegveld. ,,We proberen de lasten zoveel mogelijk te beperken, maar we kunnen het niet voorkomen”, aldus Buis. Ze noemt het een ‘uitdaging voor de komende tijd’ om maatschappijen te interesseren om op Lelystad te vliegen. ,,Maar dan hebben we onder andere wel een openingsdatum nodig. Ik hoop dat de minister die spoedig zal kunnen vastleggen.”

De verwachting is dat het vakantievliegveld ergens in 2020 opengaat. Vorige week maakte minister Cora van Nieuwenhuizen bekend dat luchtvaartmaatschappijen niet kunnen worden gedwongen om naar Lelystad te verhuizen.

Bestemmingen

Zo lang zich nog geen maatschappijen aan de polder hebben verbonden, valt nog niets te zeggen over de bestemmingen. Buis verwacht dat het in eerste instantie om landen rond de Middellandse Zee gaat, zoals Spanje, Italië, Portugal en Turkije. Eerder zei ze tegen deze krant dat er zo’n zeventig bestemmingen in aanmerking komen.

 

[bron: De Stentor, 25/06/2018]