Politiek

Slechts één Kamerlid vertegenwoordigt Drenthe!

Kamerleden per provincie – 2021 (bron: AD, 27/03/2021)

Vandaag wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd. Er zitten straks 67 nieuw gekozen volksvertegenwoordigers in de blauwe stoeltjes. Hoewel natuurlijk alle provincies zijn vertegenwoordigd, is de hoeveelheid Drentse Kamerleden bedroevend weinig; één om precies te zijn. Het CDA-lid Agnes Mulder is de énige Drent die in het Haagse rond loopt.

Geen steun op hoofdpijn dossiers

Voor wat betreft heel wat belangrijke hoofdpijn dossiers, zoals de openstelling Lelystad Airport en de voorgenomen luchtruimherziening waarbij álle Defensie-luchtoefeningen boven Drenthe geconcentreerd worden, is het CDA niet de meest gunstige partij als het op het voorkomen van deze ellende gaat.

Drenthe Blijft Stil voert de druk op

De stichting Drenthe Blijft Stil gaat de druk op de Haagse politiek verder op voeren. Het wordt hoog tijd dat de politici in Den Haag gaan beseffen dat Drenthe een enorm belangrijke provincie is voor heel Nederland en dat het binnenlandse toerisme zich voornamelijk in Drenthe afspeelt. Openstellen van het luchtruim boven Drenthe gaat voor het toerisme zware negatieve gevolgen hebben; als hier de hele dag F35’s (min. 365mtr), leger-helicopters (min. 60-80mtr) en burgerluchtvaart (900-1800mtr) laag over komen vliegen, zullen toeristen niet meer naar Drenthe komen en loopt de Drentse provinciekas miljoenen mis. Miljoenen die worden geïnvesteerd in heel veel nuttige projecten die in de provincie nodig zijn om het leef-, woon en werkmilieu te verbeteren.

Het feit dat de NOS onze berichtgeving op pikte over de petitie die wij gestart zijn, geeft aan hóe belangrijk dit onderwerp gevonden wordt.

NOS Website – dinsdag 30 maart 2021

Help mee!

Help mee met het opvoeren van de druk op de Haagse politiek en teken onze petitie tegen nachtvluchten. Dit is nog maar het begin van wat wij van plan zijn om te doen. Hierbij kijken we steeds naar wat binnen de wettelijke mogelijkheden ligt.

Teken de petitie hier