Politiek

Over ‘laag bij de grond’ gesproken

Het aantal klachten over geluidsoverlast van straaljagers is in 2020 verdrievoudigd, zo schrijft het Dagblad van het Noorden vandaag.

Niet geheel ten onrechte want de herrie die deze toestellen uitstoten, is oorverdovend. De F16’s waren al niet prettig; die gaat elke voorstelling te boven. En gedurende een aantal maanden gaat Defensie avond-vluchten uitvoeren. Dus als je nèt je kinderen naar bed hebt gebracht en je dàcht met een kop koffie rustig te gaan zitten, denk maar nòg een keer na. Grote kans dat je kinderen huilend hun bedjes uit komen (om nog maar te zwijgen van de (huis)dieren die volledig van de leg raken).

Van maandag 9 tot en met vrijdag 20 novembervoeren de F-35’s tijdens het jaarlijkse avondvliegprogramma verschillende trainingsvluchten uit vanaf Vliegbasis Volkel. Tijdens het avondvliegprogramma wordt tot uiterlijk 22.30 uur gevlogen.

Vanzelfsprekend mogen we, als bevolking, klachten indienen. Nu weten wij van het ‘BAS Schiphol’ dat er achter de digitale brievenbus een eveneens digitale papierversnipperaar staat maar om ons tòch een goed gevoel te geven, is er een mogelijkheid.

Onze oproep aan iedereen die in Drenthe woont en overlast heeft door de (late) scheervluchten van F35’s is om iedere keer dat er een F35 over komt een klacht in te dienen om er voor te zorgen dat wij een zo groot mogelijk klachten-volume creëeren.

Het kàn en màg toch niet zo zijn dat de LAATSTE provincie van Nederland waar het nog ècht stil kan zijn wordt opgeofferd aan de nietsontziende militaire en burgerluchtvaart?

Het klachtenformulier van Defensie vind je hier

En meer over de F35-plannen vind je hier