Politiek

Uitstel openstelling Lelystad..?

Opnieuw is er sprake van dat de openstelling van het vliegveld Lelystad uitgesteld wordt.

Afgelopen maandag heeft een kleine delegatie van de Regiegroep de evaluatie van de belevingsvlucht aan minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aangeboden.

De minister heeft de evaluatie, met een brede waardering voor de inzet van alle regiegroepleden, in ontvangst genomen. Het evaluatierapport is naar de Tweede Kamer doorgestuurd tezamen met de eindrapporten van de geluidmetingen door Munisense en de belevingsmonitor door Motivaction.  

Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zegde toe de bevindingen van de regiegroep te bestuderen en deze zomer richting de Tweede Kamer met een inhoudelijke reactie te komen. Echter zal de Kamer hierop voorlopig geen actie ondernemen — en wellicht zelfs vergeten — omdat de Kamer met zomerreces is tot maandag 3 september.

Nadat de Kamer van zomerreces terug is gekomen, staat er voorlopig niets op de agenda dat erop lijkt dat de reactie van de minister behandeld wordt. Tot ver in oktober is de Kamer bezig met de begrotingen van de diverse ministeries.

Het eindrapport van de Regiegroep is hier te downloaden.

Overige documenten van de Regiegroep vindt u hier