Politiek

VVD-ers opgedragen ‘mondje dicht’ te houden over dossier Lelystad

De Provinciale Staten-kandidaten van de VVD hebben door de partij opgedragen gekregen om niets te zeggen over het dossier Lelystad. Dit bericht NOS gisteren.

In een intern bericht aan de kandidaten staat:”Daar hebben we niets bij te winnen”.

De landelijke campagneleider, het Tweede-Kamerlid Sophie Hermans, wil niets zeggen over “campagneoverwegingen”.

De provinciale VVD-afdelingen in Overijssel en Gelderland willen niet dat het vliegveld op relatief korte termijn opengaat. De Gelderse VVD sloot zich onlangs aan bij het verzet van de provincie Gelderland tegen het voorgenomen vliegen op lage hoogte.

Het begint erop te lijken dat de VVD bang is voor stemmen-verlies wanneer haar kandidaten gevraagd wordt naar de redenen achter de openstelling van een totaal onnodig vliegveld. Redenen temeer om de pers duidelijk te maken dat zij juist op dàt dossier goed moet doorvragen.

Daarnaast geeft Groen Links leider Jesse Klaver aan dat zijn partij de openstelling van Lelystad Airport wil tegen gaan. Hij verwoord het standpunt van ‘Drenthe Blijft Stil’ als hij zegt:“Wij willen de opening van vliegveld Lelystad tegenhouden. Je kan niet zeggen dat mensen hun huis moeten verduurzamen en een elektrische auto moeten kopen, want dat is belangrijk om het klimaat te redden, en tegelijkertijd zeggen: by the way, er gaan ook meer vliegtuigen opstijgen en landen.”