DBS & SATL

Met de oprichting van Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) bundelen actiegroepen uit Noord-, Oost-, Midden- en West-Nederland hun krachten in de strijd tegen de voorgenomen lage vliegroutes van en naar Lelystad Airport. Aldus de verklaring van SATL.

Drenthe Blijft Stil (DBS) is sinds 2018 lid van SATL en sinds 2019 levert onze eigen stichting o.a. een bestuurslid aan SATL en meerdere mee lezende en rekenende leden. Kortom; DBS is heel actief binnen SATL en dát komt alleen maar ten goede aan de eigen werkzaamheden want dankzij het samenwerkingsverband tussen de SATL-groepen is er meer kennis en ervaring aanwezig en kunnen ook wij in het Defensie-dossier rekenen op denk-kracht vanuit SATL.

De doelstelling van SATL is om middels goed onderzochte en gefundeerde onderzoeken het ministerie steeds weer opnieuw te bevragen en te wijzen op onwaarheden en verdraaiingen van het beleid rondom Lelystad Airport. Dit door middel van gesprekken, brieven en persberichten.

Dát zijn preciés de belangrijkste redenen om aangesloten te zijn bij SATL.

En omdat het belangrijk is dat er in heel Nederland gewerkt wordt aan een beter leefmilieu onder (laag)vliegroutes werkt SATL samen met BTV (Rotterdam) en SchipholWatch.