Nog te kiezen categorie

Voor €5,- naar London…

Eén van de nieuwkomers op de goedkope vliegvakanties-markt is ‘Level’. Level is een lagekostenmaatschappij (zgn. ‘no-frills’) en onderdeel van de International Airlines Group (IAG), waartoe ook British Airways, Vueling, Aer Lingus en Iberia behoren.  Deze prijsvechter Level opent in het voorjaar van 2019 een basis op luchthaven Schiphol.

Level – de no-frills maatschappij

“We kunnen bevestigen dat we voornemens zijn een nieuwe short-haul basis op Amsterdam Airport Schiphol openen”, laat de woordvoerder namens Level weten. “We zijn nog in gesprek met personeel en vakbonden.” Hij wil nog niet zeggen hoeveel toestellen op Schiphol worden gestationeerd, noch naar welke bestemmingen zal worden gevlogen.

Een nieuwe Oostenrijkse dochteronderneming van de IAG, Anisec, werft nu in Nederland namens Level cabinepersoneel voor de nieuwe basis op Schiphol, waarbij wordt aangegeven dat ‘een vloot moderne Airbus-toestellen’ in Amsterdam wordt gestationeerd.

Naast tickets van €5,- met bestemming London heeft deze maatschappij inmiddels ook al tickets verkocht naar Los Angeles voor €99,- en naar Buenos Aires voor €159,-

De slots die Level nodig heeft, komen zeer waarschijnlijk van Vueling, dat een grote speler is op Schiphol.

Met recht kan er gezegd worden dat de goedkope tickets de deur uit ‘vliegen’…

Bron: ‘Up in the Sky’ en ‘Luchtvaartnieuws’