Nog te kiezen categorie

Zo houd u de belevingsvlucht bij

Woensdag 30 mei 2018 zal de belevingsvlucht van het ministerie van I&W plaatsvinden. Het toestel van Transavia zal om 15:32 uur het luchtruim kiezen en gedurende vier-en-een-half uur door het luchtruim gaan om alle toekomstige aanvlieg en vertrek routes van Lelystad Airport te dekken.

Tijdens de belevingsvlucht worden op een aantal locaties meetpunten onder de vliegroutes van Lelystad Airport ingericht. Ook kunnen inwoners en recreanten onder de vliegroutes hun ervaringen online doorgeven. De meetgegevens zullen enkele seconden later beschikbaar zijn via de website van het ministerie (https://www.belevingsvlucht.nl/belevingsvlucht-lelystadairport/geluidsmetingen-en-beleving/default.aspx). Het onafhankelijke bedrijf Munisense is verantwoordelijk voor de metingen.

Nu zullen vele betrokken bewoners zèlf hun metingen willen verrichten. Echter weet wel dat de apps op gsm’s niet betrouwbaar zijn omdat deze niet gecalibreerd zijn. Een goede app die dit wèl is en speciaal (gratis!) voor dit doel wordt aangeboden vind u hier en is zowel voor AppleOS als Android beschikbaar. Indien u gaat meten, wilt u zo goed zijn van uw meetgegevens een zgn. ‘screen-shot’ te maken (veel moderne toestellen kunnen het eigen beeldscherm opslaan als plaatje) en naar ons mailen mèt wààr u stond èn wat u ervan vond. Zó krijgen wij nààst een belevings-beeld óók een goed idee van de decibellen op diverse plekken.

Blijf echter wèl indachtig dat één vliegtuig in de verste verte niet kan weergeven wat straks 45.000 vliegbewegingen daadwerkelijk gaat betekenen.

Er hangt ons heel veel boven het hoofd.

Een tijdschema vind u hier.